2011. december 26., hétfő

Dacgóc kalandjai a karácsonyfa alatt

Szia Csongi! 


2011 karácsonyában járunk nyakig. Nos, belőled sok mindent hozott ki ez a nagy készülődés, sokadalom meg az ajándékok. Sok kreativitást is, meg sok hisztit is. Eddig totál szófogadó voltál, udvarias és előzékeny, most mintha pont az ellenkezőjét tennéd mindannak amit megbeszélünk. Az egész család mindennemű pszichológiai és nevelés tudományi erejét beveti napról napra. 




Egy jellemző pillanat az életünkből:


Csongi: Csúnyák vagytok, menjetek a konyhába a sötétbe, becsuklak papát is, mamát is, Vilcsit is és anyát is.
Papa: Miért vagyunk csúnyák?
Csongi: Mert felálltam a székre...




Ma épp Valikáéknál köpködtél és ezért kapsz ki. Anyukád kicsit tanácstalan, amikor így elszalad veled a ló. Eddig nem voltunk hozzászokva, hogy fegyelmezni meg büntetni kell, de úgy tűnik bele kell edződnünk ebbe is... Azt hiszem ez egy dackorszak, és egyikünk sem bánná, ha valaki írásba adná, hogy ennek valaha vége is lesz. 


Egyébként vannak veled kedves sztorik. Például nagyon okos vagy. Egyszer még november elején elvitt anya a gyermek istentiszteletre, ahol Noéról beszéltek. Most karácsonyra kaptál tőlem egy fa bárkát állatokkal meg Noéval. És te azonnal mondtad, hogy bemennek az állatok, mert esik az eső. Szóval hihetetlen dolgokra emlékszel. Bonyolult mondókákat meg énekeket tudsz, amiket más majd csak ovi végén. Te meg még bölcsis vagy. A beszéded még időnként vicces. Például anyukád tököt sütött és te mondtad, hogy mahkolotok. Amire én azt gondoltam, valami markolót keresel. Közben csak annyit mondtál: mekkora tök :) ezen mind jót nevettünk, és később meg is lovagoltad a tényleg jókora tököt. Az alábbi képen épp a Gizinek szónokolod el az összes mondókát, amit tudsz, a Megy a hajó a Dunánt, a Megy a vonat megy a vonat Kanizsárát, meg ilyenek. Olyan kedvvel csináltad, hogy a mama sírva röhögött. Az ükikénél vagyunk egyébként. 






Kedvenced egyébként az Anna, Peti, Gergő című könyv (elég bugyuta) illetve a Bogyó és Babóca. Ez eggyel értelmesebb, szinte még én is szeretem. Holnapután jön hozzánk Gábor és garázst fogtok együtt építeni. Kíváncsi leszek rá,  hogy élvezed-e majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése